Vv Hoogeveen met opgeheven hoofd uit beker

VOETBAL - De 1-4 van Flevo Boys, twintig minuten voor tijd, leek de nekslag voor vv Hoogeveen in de kwartfinale van de noordelijke districtsbeker, maar nadat de ploeg uit Emmeloord noodgedwongen een vierde speler naar de kant moest halen werd het nog reuzespannend. Via Daniël Manning werd het in de 88e minuut 2-4 en twee minuten later scoorde invaller Marco Santing zelfs de 3-4, maar verder kwamen de mannen van trainer Casper Goedkoop niet. Flevo Boys voegt zich door de zege bij de laatste vier, net als Urk, ONS Sneek en het Meppeler MSC. Deze ploegen plaatsten zich ook automatisch voor de Amstel Cup volgend seizoen.

Eerste helft

De 1-2 ruststand was onterecht. Hoogeveen kreeg vier opgelegde kansen, maar scoorde e maar één. Joeri van der Tuin wist het net te vinden, exact een half uur na de openingsgoal van Frank Post in de vierde minuut. Post profiteerde van wanorde in de defensie van de zondaghoofdklasser. De kersverse koploper van de zaterdaghoofdklasse kwam vlak voor rust opnieuw op voorsprong en wederom zag de defensie van Hoogeveen er niet goed uit, al speelde ook doelman Raimon Benjamins allesbehalve een glansrol. Arjen Spaan maakte de treffer.

Tweede helft

Koud uit de kleedkamer kwam Flevo Boys op 1-3. Hoogeveen mocht aftrappen, leed balverlies en amper tien seconden later lag de bal via de voet van Frank Post achter Benjamins. Tien minuten later kreeg Flevo Boys een strafschop na een overtreding van Benjamins in zijn eigen 16, maar de doelman herstelde door de penalty van Arjen Postma te keren. Hoogeveen veerde op en via Daniël Manning was de thuisploeg dichtbij de 2-3, maar het schot van de spits belandde op de paal. Nadat Arjen Spaan op zeer fraaie wijze de 1-4 maakte leek het duel gespeeld. Totdat de hectische slotfase aanbrak, die net tekort was voor Hoogeveen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl