Broers uit Hoogeveen bekennen drie moorden

EXLOO - De broers Admilson en Marcos R. uit Hoogeveen hebben bekend dat ze Berend Smit uit Dwingeloo en het echtpaar Veenendaal uit Exloo hebben vermoord. Dat meldt het Openbaar Ministerie.
De politie heeft gisteren op aanwijzing van de broers in de omgeving van Hoogeveen het wapen gevonden waarmee Berend Smit zou zijn doodgeschoten. Het gaat om een militair wapen dat een van de broers heeft gestolen op de kazerne in Havelte. Admilson R. heeft bij defensie gewerkt.

Ook is er een een match van DNA-materiaal dat is aangetroffen na de moorden in het Dwingelderveld en Exloo en het DNA van een de broers.

Het motief van de broers van 28 en 29 jaar was geld. Ze brachten de 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo op 4 november 2012 om toen de man met zijn hondjes aan het wandelen was in het Dwingelderveld. Het echtpaar Veenendaal werd in juli vorig jaar dood gevonden in hun woning in Exloo.

De broers R. zitten sinds hun aanhouding op maandag 3 maart in voorarrest. Op 3 juni is de eerste regiezitting in de zaak. Voor de inhoudelijke behandeling van de zaak worden de twee nog psychisch onderzocht. Dit gebeurt mogelijk in het Pieter Baan Centrum in Utrecht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl