Nieuwe lijnvlucht vanaf Groningen Airport Eelde

Het vliegveld in Eelde
Het vliegveld in Eelde
EELDE - Groningen Airport Eelde heeft een nieuwe lijnvlucht binnengehaald. Morgen wordt bekend wat de bestemming is.
Mogelijk gaat het om een luchtverbinding met Londen. Daar zijn eerder contacten over geweest met British Airways. De directie streeft ernaar verbindingen te leggen met grote luchthavens. Noordelijke reizigers kunnen dan doorvliegen naar verre bestemmingen. Daarbij is Londen als voorbeeld genoemd. Overigens gaat de Londense Stobart Group onder de vlag van luchtvaartmaatschappij Flybe vanuit Londen Southend Airport vliegen op verschillende nieuwe bestemmingen in de Benelux. Of dat op Eelde is, is niet duidelijk.

Eelde heeft de afgelopen jaren luchtvaartmaatschappijen zien komen en gaan. De Spaanse low cost airline Vueling bijvoorbeeld. Die vloog maar één seizoen op Barcelona. Ook RyanAir begon met verschillende bestemmingen, maar heeft er inmiddels een aantal geschrapt. Naar Londen is in het verleden ook een lijndienst geweest, maar die is vanwege gebrek aan reizigers gestopt.

Na de baanverlenging van vorig jaar is de verwachte groei van het vliegveld uitgebleven. In plaats van de voorspelde toename van vluchten, werden vliegverbindingen met onder meer Málaga en Milaan geschrapt. Als gevolg daarvan nam het aantal passagiers vorig jaar af.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl