Discotheek Takens in Balkbrug failliet

BALKBRUG - Uitgaanscentrum Takens in Balkbrug is failliet verklaard. De discotheek was sinds afgelopen weekend al gesloten.
Discotheekeigenaar Bert Veer heeft het faillissement zelf aangevraagd en dinsdagavond het personeel op de hoogte gebracht. De eigenaar van Takens zag het faillissement al een tijdje aankomen. "De terugloop is begonnen met de invoering van het rookverbod in 2008. Daarnaast speelde de crisis en de verhoging van de alcoholleeftijd van 16 naar 18 jaar een rol."

Ook denkt Veer dat de bezoekersaantallen van de discotheek teruglopen door de de vele tent- en schuurfeesten in de omgeving. "De jeugd vind de discotheek zomers totaal niet meer interessant. Bijna elke week is er wel een groot feest in een schuur waar veel jeugd op af komt."

De curator bevestigt dat Veer zelf geen doorstart zal maken. Volgens hem is Takens een familiebedrijf met vier personeelsleden in dienst. Daarnaast beschikte het bedrijf over veertig oproepkrachten. De curator inventariseert de komende dagen of er belangstellenden zijn die een doorstart willen maken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl