Winnaar D66 niet in nieuw college Midden-Drenthe

Vanavond een bijeenkomst in het gemeentehuis van Midden-Drenthe
Vanavond een bijeenkomst in het gemeentehuis van Midden-Drenthe
BEILEN - D66 komt niet in het nieuwe college van B en W in Midden-Drenthe. De partij kreeg er bij de verkiezingen twee zetels bij en is daarmee de onbetwiste winnaar, maar PvdA, CDA en ChristenUnie hebben geen vertrouwen in een stabiele coalitie met D66.
Dat is de conclusie na onderhandelingen onder leiding van Huub Looman. D66 vindt de bestuurscultuur in Midden-Drenthe niet goed. Er zou teveel op basis van macht worden geregeerd, waarbij de grootste partij bepaalt wat er gebeurt. D66 wil burgers meer bij het beleid betrekken. Volgens D66 vinden de andere partijen de bestuurscultuur prima. Doordat zij geen vertrouwen hebben in D66, is er niet verder onderhandeld over beleidsonderwerpen.

Volgens lijsttrekker Emko Dolfing van de grootste partij PvdA is het jammer dat D66 is afgevallen, maar ligt dit aan de opstelling van D66. Vanavond vergadert de PvdA over het vervolg van de collegevorming in Midden-Drenthe.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl