WKE op rand van afgrond

VOETBAL - WKE staat op de rand van een faillissement. Dat bleek vanavond tijdens een ledenvergadering van de topklasser. De club uit Emmen heeft een schuldenlast van bijna 600.000 euro. De Belastingdienst heeft beslag gelegd op de inventaris van WKE en op 11 april staat de veiling hiervan gepland.

Om in eerste instantie deze veiling te voorkomen en vervolgens het faillissement af te wenden heeft een groep verontruste leden advocaat Rob Geene en fiscaal adviseur Gerrie Grootjans benaderd om de club te redden. "Het is vijf voor twaalf", zegt Geene. "Om namens de club te kunnen handelen hadden we de goedkeuring nodig van tien procent van de leden. Die goedkeuring hebben we vanavond gekregen. Nu kunnen we verder."


Morgen wordt een ledenvergadering uitgeschreven, waarin openheid van zaken wordt gegeven. "Dan wordt ook duidelijk wie er leiding gaat geven aan de club", zegt Geene. "Mogelijk is dat het huidige bestuur. Dat heeft weliswaar de taken heeft neergelegd, maar is formeel nog in functie. Het kan ook zijn dat er een interim-bestuur wordt geformeerd."


Ook wordt geprobeerd de aangekondigde veiling van de inventaris te voorkomen. "Ons vermoeden is dat daar zo'n 20.000 euro voor nodig is, dat is twee keer de executiewaarde. Daarna zal er een plan moeten komen om de schulden af te lossen", aldus Geene.


Als WKE failliet gaat, dan betekent dat einde topklassevoetbal voor de club en wordt de hoofdmacht automatisch teruggezet naar de vijfde klasse.

Meer over dit onderwerp:
Emmen
Deel dit artikel: