Borger-Odoorn wil steun voor windmolens onderzoeken

EXLOO - Er komt een grootschalig onderzoek in de Veenkoloniën naar het draagvlak onder de bevolking voor windmolens. Alle partijen in de gemeenteraad van Borger-Odoorn steunen zo'n onderzoek.
Het onderzoek is een reactie op een brief van minister Henk Kamp. Het kabinet heeft steeds gezegd draagvlak voor windenergie erg belangrijk te vinden. Volgens Kamp hebben de initiatiefnemers voldoende hun best gedaan om dat draagvlak te creëren.

De raad van Borger-Odoorn twijfelt daar sterk aan. De partijen willen de bevolking in dit onderzoek alsnog de kans bieden om zich uit te spreken over de plannen. Het is de bedoeling dat ook de buurgemeenten Aa en Hunze en Stadskanaal er aan mee gaan doen.

De partijen erkennen dat er een kans is dat het kabinet zich niets aantrekt van de uitkomsten van het onderzoek. Maar raadslid Ton Souverein van Gemeentebelangen vindt dat de raad toch iets moet doen. "Het is misschien ijdele hoop, maar ik hoop dat Den Haag zich nog een keertje achter de oren krabt." Volgens Souverein dreigt er sociale onrust en waardedaling van woningen als de plannen voor minimaal honderdvijftig megawatt aan windmolens in de Veenkoloniën doorgaan.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.