Eerste educatief kindcentrum geopend in Assen

Feestelijke opening educatief kindcentrum De Scharmhof
Feestelijke opening educatief kindcentrum De Scharmhof
ASSEN - In de wijk Peelo is vanmorgen het eerste educatief kindcentrum van Assen geopend in christelijke basisschool De Scharmhof. Kinderen van 0 tot 12 jaar kunnen er terecht.
In deze nieuwe opzet zijn de school en de kinderopvang-organisatie samen verantwoordelijk voor opvoeding, opvang en onderwijs. Er wordt voorschoolse, tussenschoolse en naschoolse opvang aangeboden. En ook 0 tot 4 jarigen kunnen er terecht. Kinderen kunnen zo binnen hetzelfde gebouw doorstromen naar school. Leidsters van de opvang, zijn ook werkzaam op school. Voor kinderen ontstaat er zo een vertrouwde omgeving.

De Christelijke Onderwijsorganisatie (COG) Drenthe werkt op meer basisscholen naar educatieve kindcentra. De Asser wijken Marsdijk en Kloosterveen krijgen er binnenkort eentje. Verder wil de COG ook haar locaties in Bovensmilde, Beilen, Drijber en Gieten tot educatieve kindcentra ombouwen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl