Hoger beroep tegen Jacco R. in moordzaak Roden

Jacco R. (tekening: A. Zuurveen)
Jacco R. (tekening: A. Zuurveen)
RODEN - In het gerechtshof in Leeuwarden zijn veel familieleden en vrienden van de vermoorde Annemieke van Dijk aanwezig voor het hoger beroep tegen Jacco R.
Jacco R. wordt ervan verdacht zijn ex-vriendin Annemieke van Dijk op 2 juli vorig jaar in haar ouderlijk huis in Roden te hebben vermoord. R. kreeg in december acht jaar cel en tbs voor opgelegd, maar ging in hoger beroep.

R. komt tijdens het hoger beroep terug op zijn eerdere verklaringen. De handschoenen zou hij tussentijds hebben aangetrokken. Over het mes blijft hij volgens verslaggever Jeroen Willems onduidelijk. "'Ik weet niet of ik een mes mee heb genomen. Ik ben naar beneden gelopen en toen had ik het ineens vast", verklaart R.

Volgens het sectierapport is het slachtoffer 27 keer met een mes gestoken. R. blijft bij de de verklaring dat hij haar 2 of 3 keer heeft gestoken. Hij zegt zich weinig te kunnen herinneren van het steken. Volgens verslaggever Jeroen Willems vertelt Jacco R. dit met veel pauzes en weinig emotie.

Volgens het OM is er genoeg bewijs voor moord. De AG eist 8 jaar en tbs met dwangverpleging. Zelfde strafeis als bij de rechtbank.
— jeroen willems (@jeroenwillemss)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl