'Te oude' cafébezoeker vrijgesproken van mishandeling

Tachtig uur werkstraf voor atypische verdachte uit Nieuw - Roden
Tachtig uur werkstraf voor atypische verdachte uit Nieuw - Roden
ASSEN - Een 43-jarige man uit Assen is vrijgesproken van een mishandeling tijdens het stappen in de Drentse hoofdstad. Hij zou op 10 juni 2012 een portier hebben geslagen, nadat hij eerder op de avond met vrienden vanwege zijn leeftijd uit een café werd gezet.
Jonge klanten in The Beafeater klaagden die avond over de leeftijd van de man en zijn vrienden. Hierna moesten de veertigers de kroeg verlaten. Verbouwereerd stapten de Assenaar met zijn vrienden vervolgens discotheek Diane binnen, met de bedoeling hun stapavond voort te zetten. Binnen de horeca van Assen geldt de regel 'bezoekers die eruit zijn gezet, komen ook elders niet meer binnen' en werd dit groepje de toegang van Diane ontzegd. De 43-jarige Assenaar wilde weten waarom en werd vervolgens hardhandig door de portier tegen de grond gewerkt. Daarbij zou de Assenaar de portier hebben geslagen.

De verklaringen van de portiers in het dossier noemde de rechter tegenstrijdig. Bovendien had de politie de verklaring van een belangrijke getuige niet in dit onderzoek gevoegd. 'Blijkbaar is de leeftijd voor Asser horeca een reden om eruit gezet te worden. Het is belachelijk dat dan ook nog eens de toegang van een ander café automatisch wordt geweigerd. Daarbij opgeteld; een politieonderzoek dat rammelt. Ik spreek u volmondig vrij', aldus de rechter.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl