Werklozen Noordenveld aan de slag in bossen Veenhuizen

Veel mensen hebben last van houtrook
Veel mensen hebben last van houtrook
RODEN - Werklozen in de gemeente Noordenveld gaan aan de slag met groen- en bosonderhoud bij Veenhuizen en Norg. Het gaat om een werkervaringsproject van de ISD Noordenkwartier.
De Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD) heeft hierover afspraken met Staatsbosbeheer en de justitiële dienst in Veenhuizen. Er is plek voor zo'n 15 werklozen, die langer dan twee jaar thuiszitten en die wel buitenwerk willen doen. Ze krijgen daarbij ook de mogelijkheid om speciale veiligheidscertificaten voor machines te halen. De mannen moeten twee dagen per week aan het werk met behoud van uitkering.
Vorige maand is de ISD Noordenkwartier al gestart met een werkervaringsproject op landgoed Nienoord. Daar is plek voor tien werklozen die oude koetsen restaureren.

Volgens wethouder Oeds Keizer van Noordenveld zorgen de projecten niet alleen voor het opdoen van de nodige werkervaring, maar levert het soms ook werk op. Zo is een ex-bewaarder van de vorig jaar gesloten Hoogeveense gevangenis De Grittenborgh werkmeester geworden van het werkervaringsproject bij Veenhuizen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl