Alsnog verkeersborden bij zebrapaden op Asser singels

De Jozefkerk in Assen waar Altena zondag aangesteld wordt als stadspredikant
De Jozefkerk in Assen waar Altena zondag aangesteld wordt als stadspredikant
ASSEN - Er komen alsnog verkeersborden bij de zebrapaden op de Zuidersingel en Oostersingel in Assen, maar aan de nieuwe weginrichting op het Kerkplein verandert er verder niets.
Dat schrijven B&W van Assen op nieuwe schriftelijke vragen van stadspartij PLOP. Die vindt de verkeerssituatie in het stadscentrum na herinrichting van de singels en het Kerkplein onveiliger geworden, voor vooral fietsers en voetgangers.

De gemeente heeft het plein en de singels weer een historische aanblik gegeven door een andere weginrichting en daarbij is er geen scheiding meer tussen auto's, fietsers en voetgangers. Volgens PLOP is het Kerkplein daardoor levensgevaarlijk geworden, vooral door twee grote bushaltes waardoor er regelmatig opstoppingen zijn. PLOP wil hier een oversteekplaats en de bushaltes verplaatst hebben.

Het college ziet hier de noodzaak niet van in en heeft er ook geen geld voor. Verder zijn er naast klachten over onveiligheid en hinder ook veel positieve reacties. Ook wijst het college erop dat alle partijen hebben ingestemd met de herinrichting, waaronder ook de raad.

Wel krijgt PLOP zijn zin, als het gaat om de onveilige zebrapaden op de Zuidersingel en de Oostersingel. Daar komen alsnog verkeersborden te staan, om automobilisten duidelijker te wijzen op de oversteek voor voetgangers. Het college wijst er wel op dat zebrapaden beslist geen veiligheid garanderen.

Zie ook:


💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl