Topscorer Bergkamp heeft nog niets gehoord van FC Emmen

VOETBAL - Hij laat het allemaal rustig op zich afkomen, maar tot op heden heeft hij nog geen enkel gesprek gevoerd met welke club dan ook. FC Emmen-topscorer Roland Bergkamp, die tegen VVV zijn 13e goal van het seizoen maakte, werd de afgelopen week even in verband gebracht met FC Volendam maar volgens de spits is dat onzin. "Ik kreeg dinsdag in de avond ineens heel veel berichten van bekenden dat ik in gesprek zou zijn met Volendam, maar daar is niets van waar."

Ontslagbrief

"Ik heb vorig zomer een contract getekend bij FC Emmen voor één jaar plus een optie voor nog een jaar, maar de club heeft de optie niet gelicht. Het klopt dat ook ik een ontslagbrief van FC Emmen heb gehad, alleen heb ik die nog niet gezien omdat deze brief naar mijn oude adres in Rotterdam is gestuurd. Toch kan ik volgens de trainer een nieuwe aanbieding van de club verwachten. Hij wil me in ieder geval graag houden en ook ik heb het bij Emmen prima naar mijn zin. Natuurlijk zou ik ooit terug willen keren in de eredivisie, maar bij FC Emmen heb ik weer lekker mijn wedstrijden kunnen spelen en ben ik weer gegroeid qua niveau. Ik vind het helemaal niet erg om nog een jaar bij Emmen te blijven", aldus Bergkamp.

Topscorer

Met zijn 13 treffers hoeft Bergkamp de koppositie van de topscorerslijst niet langer te delen met Alexander Bannink. De goal tegen VVV was misschien wel zijn mooiste van het seizoen. "Helaas leverde het ons niets op, maar het was een heerlijk doelpunt. Een goal zoals Martin Drent hem vaak maakte in zijn gloriejaren als speler inderdaad. We trainen veel op voorzetten en Martin geeft me veel tips. Gelukkig merk ik dat dat helpt en dat ik daardoor ook veel meer doelpunten maak."

Foto: Bennie Wolbers

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl