Progressief Westerveld buitenspel bij coalitieonderhandelingen

Jan Langenkamp van Progressief Westerveld
Jan Langenkamp van Progressief Westerveld
DIEVER - Progressief Westerveld is buitenspel gezet tijdens de college-onderhandelingen voor de gemeente Westerveld. De partij was de winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen, maar komt niet in het college.
PvdA, VVD en CDA hebben het vertrouwen in elkaar uitgesproken om samen een nieuw college te vormen. Progressief Westerveld leidde de collegevormingen, maar kon met de drie andere partijen niet tot overeenstemming komen. PvdA, VVD en CDA gaan nu samen met een formateur kijken naar een bestuursprogramma. Ook wordt gekeken naar de invulling van de wethouders.

Progressief Westerveld

'Achterkamertjespolitiek', zo noemt fractievoorzitter Jan Langenkamp het besluit van de PvdA, VVD en het CDA om zonder Progressief Westerveld door te onderhandelen. Volgens Progressief Westerveld hebben de partijen onderling zoveel contact gehad dat al snel duidelijk werd dat Progressief Westerveld buitenspel zou komen te staan. De partij gaat ervan uit dat de onderhandelingen niet tot een college leiden, omdat de partijpunten van PvdA, VVD en CDA te ver uiteen zouden liggen. Progressief Westerveld wacht de onderhandelingen af.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl