Veiling Martijn Doldersum voor ALS levert ruim 3000 euro op

Martijn Doldersum
Martijn Doldersum
VOETBAL - De veiling voor onderzoek naar de progressieve spierziekte ALS heeft vanmiddag in Echten 3264 euro opgeleverd. Aanleiding is de situatie rond oud-amateurvoetballer Martijn Doldersum uit Hoogeveen. Hij kreeg vorig jaar te horen dat hij aan de terminale ziekte lijdt.
De gebruikte voetbalschoenen van Arjen Robben, de keepershandschoenen van Edwin van der Sar en het shirt van Kevin Strootman van AS-Roma werden vanmiddag onder meer geveild. Topstuk van de veiling was het shirt van Martijn Doldersum zelf. Hij droeg het shirt tijdens zijn laatste wedstrijd bij MSC in Meppel.

Op 30 mei doet Martijn Doldersum mee met de Tour du ALS. Hij wil dan voor het goede doel per tandem de Mont Ventoux beklimmen. Hij doet dat samen met tien vrienden die per persoon 1500 euro aan sponsorgeld mee moeten nemen. Daarom probeert Team Martijn Doldersum voor die tijd 16.500 euro bij elkaar te krijgen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl