Noordwoldiger helpt Engelsen met rampenplan tegen overstromingen

NOORDWOLDE - Ondernemer Jeroen van Heck uit Noordwolde helpt de Engelsen met het opstellen van een calamiteitenplan voor het geval er opnieuw overstromingen komen.
De regio Somerset rond Dunball in het Zuiden van Engeland werd begin dit jaar getroffen door overstromingen. De hele regio stond onder water en bewoners werden geëvacueerd. Van Heck werd door de Engelse autoriteiten gevraagd om pompen te leveren die het water van het land de rivieren in konden pompen. "Dit was een wereldrecord. Zoveel pompen die al dat water tegelijk weg pompen", zegt Van Heck. Afgelopen week zijn de laatste machines teruggekomen uit Engeland. Inmiddels is de Noordwoldiger ondernemer weer naar Engeland geweest om te helpen bij het opstellen van een calamiteitenplan. Volgens Van Heck maakt deze ramp duidelijk dat er rekening moet worden gehouden met grote hoeveelheden regenwater die in korte tijd een regio onder water kan zetten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl