Daley Sinkgraven wil via Ajax naar droomclub Barcelona

VOETBAL - Daley Sinkgraven uit Meppel tekende twee weken geleden een contract dat hem tot de zomer van 2017 verbindt aan SC Heerenveen, maar volgens insiders ligt zijn toekomst hoger op de 'voetballadder'. Ook de 18-jarige Drent zelf droomt van een glansrijke loopbaan. Het ultieme doel van de Drent is FC Barcelona. "Maar de stap van Heerenveen naar Barcelona die zal ik wel niet maken. Wat een mooie tussenstap is? Daar kan ik me nu beter niet over uitlaten. Ajax? Ja, haha... Dan zit je wel goed ja."

Ontwikkeling

Daley Sinkgraven is de zoon van Harry Sinkgraven, ex-prof van FC Groningen, PEC Zwolle en Cambuur en oud-trainer van FC Emmen. Hij kwam via Alcides en de voetbalschool van PEC Zwolle al op zeer jonge leeftijd terecht bij SC Heerenveen. In Friesland doorliep de linksbenige middenvelder alle jeugdteams en werd hij al snel geselecteerd voor vertegenwoordigende jeugdelftallen van Oranje. Op dit moment zit Sinkgraven bij de selectie van Oranje onder 19 jaar.


Debuut

In januari van dit jaar kwam de grote doorbraak. Mede door de transfer van Magnus Eikrem naar Cardiff City, maar ook door zijn eigen stormachtige ontwikkeling, haalde hoofdtrainer Marco van Basten hem vanuit de A1 bij de 1e selectie. Na een aantal invalbeurten mocht hij vorige week in het duel tegen Vitesse zijn basisdebuut maken. Het werd een veelbesproken debuut, want zowel vriend als vijand reageerde lovend op het optreden van Sinkgraven. "Hij is heel technisch en snelvoetig. Een hele attractieve, goede speler", aldus Co Adriaanse in Studio Voetbal. "Super dat iemand als Adriaanse dat over je zegt natuurlijk."


Toekomst

Voor Sinkgraven komt een eerste droom uit, want doelstelling één is gehaald: een basisplaats bij SC Heerenveen. "Dat heb ik natuurlijk ook te danken aan Marco van Basten, die me de kans heeft gegeven. Hij is iemand die niet kijkt naar je naam, maar naar je spel. Natuurlijk vind ik het jammer dat hij gaat. Dwight Lodeweges, de nieuwe trainer ken ik nog niet. Maar ik vind dat hij het goed heeft gedaan bij Cambuur en wat ik heb gehoord is dat hij van aanvallend voetbal houdt. Dat is gunstig voor mij."


Meer over dit onderwerp:
Meppel
Deel dit artikel: