Noodkreet om paden in natuur open te houden

DIEVER - De paden in bossen, op heidevelden en andere natuurterreinen moeten open blijven voor recreatieve sporters. Dat is in het kort de noodkreet die vier sportbonden laten horen.
Paardensportbond KNHS, de Watersportbond, de Wandelbond en de wielersportbond NTFU overhandigen een petitie met handtekeningen aan leden van de Tweede Kamer. De bonden vrezen dat door de bezuinigingen op natuurorganisaties als Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten het onderhoud op paden geschrapt wordt, of dat zelfs paden worden gesloten.

Burgemeester Rikus Jager van de gemeente Westerveld is voorzitter van de NFTU, de Nederlandse Toer Fiets Unie. Volgens Jager is het van groot economisch belang dat de paden door de natuur open blijven. De petitie wordt vandaag aan Kamerleden aangeboden met steun van een zware delegatie vanuit de sportwereld. De olympische kampioenen Anky van Grunsven en Bart Brentjens overhandigen de petitie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl