A1 trainer Claus Boekweg vertrekt bij FC Emmen

Claus Boekweg
Claus Boekweg
VOETBAL - Claus Boekweg vertrekt na dit seizoen als trainer van FC Emmen A1. De 48-jarige Meppeler, oud-speler van FC Groningen, PEC Zwolle en ook FC Emmen, heeft deze beslissing uit financiële overwegingen genomen. ondanks dat hij wel een nieuwe aanbieding kreeg. "Toen ik vorig jaar instapte wist ik dat het een jaar van investeren zou worden. In combinatie met mijn functie destijds als hoofdtrainer bij WKE kon dit, maar qua financiële mogelijkheden gaat er na de zomer niets veranderen. Daarom heb ik besloten om te vertrekken. Zo simpel is het."
Boekweg wil dolgraag in het betaalde voetbal actief blijven. "Zeker weten. Ik weet niet anders. Heb dit mijn hele leven gedaan. Ik hoop dat er nog iets op mijn pad komt. Zo niet, dan kom ik op het punt om ook buiten het voetbal mijn vleugels uit te slaan. Bij Alcides kan ik assistent-trainer blijven. Dat is in ieder geval mooi meegenomen."

De geboren Groninger was na zijn afscheid als betaald voetballer in 2004 actief als hoofdtrainer bij Alcides en SC Erica, waarna hij assistent-trainer werd bij PEC Zwolle. Bij die club vertrok hij in 2012 na een conflict. Dit seizoen begon hij als hoofdtrainer van topklasser WKE, maar na een tegenvallende seizoensstart werd hij al snel ontslagen.

Met de A1 van FC Emmen werd Boekweg afgelopen zaterdag ongeslagen kampioen in de 4e divisie. "Maar we willen nog een prijs pakken. We zijn doorgedrongen tot de halve finale in de beker, waarin we op 29 april ACV treffen."

Weerman en Oosting

Boekweg is niet de enige die na dit seizoen afscheid gaat nemen van de jeugdopleiding van FC Emmen. Ook hoofd jeugdopleiding Joseph Oosting en de trainer van de B-jeugd, Paul Weerman, zwaaien na dit seizoen af. Wie de opvolgers worden van de Boekweg, Oosting en Weerman is nog niet bekend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl