Myriam Jansen, gedoodverfde kandidaat-wethouder aan de kant gezet

MEPPEL - Ze leek de gedoodverfde kandidaat-wethouder voor Sterk Meppel, maar Myriam Jansen is dit weekend door haar eigen partij aan de kant gezet. De grootste partij van Meppel hoopt zo alsnog in het college terecht te komen. De andere fracties willen Myriam Jansen niet als wethouder.

Simpele klus

Het lijkt na de verkiezingen van 19 maart een simpele klus. Het huidige college van Sterk Meppel, PvdA en VVD houdt een meerderheid en kan door. Maar al snel staat Sterk Meppel buitenspel, omdat de PvdA en VVD Myriam Jansen niet terug willen als wethouder.

Kritiek

Myriam Jansen begint in 2010 als wethouder in Meppel, zonder enige bestuurlijke ervaring. Ze krijgt een zware portefeuille met onder meer sociale zaken, volksgezondheid en onderwijs & jeugd. De oppositiepartijen hebben veel kritiek op haar aanpak van problemen in de stad. Er wordt gezegd dat Jansen met oogkleppen op haar werk doet en daarbij grote onrust veroorzaakt. Alle oppositiepartijen komen uiteindelijk met een motie van wantrouwen tegen Jansen na een poging om de peuteropvang onder te brengen bij commerciële instellingen.

Vertrouwen

En van die motie heeft Myriam Jansen nu last. Ze heeft het vertrouwen niet terug kunnen winnen en daarom is het moeilijk voor andere partijen om met haar in zee te gaan. Opmerkelijk is ook dat in de fractie van Sterk Meppel niet iedereen achter wethouder Myriam Jansen staat. Peter de Vries laat een paar dagen na de verkiezingen weten dat hij onder Jansen geen fractievoorzitter van de partij meer wil zijn.

Vervangen

Dit weekend wordt Jansen door Sterk Meppel in allerijl vervangen door kandidaat-wethouder Henk Schoemaker, maar of die truc werkt is zeer onzeker. Sterk Meppel staat buitenspel. De VVD heeft de leiding in de onderhandelingen over een nieuw college en is in gesprek met PvdA, CDA en ChristenUnie.

Myriam Jansen wil niet op de situatie in Meppel reageren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl