Molukkers Bovensmilde boos op woningcorporatie

BOVENSMILDE - De Molukse gemeenschap in Bovensmilde is boos op woningcorporatie Actium. Volgens de gemeenschap komt Actium de afspraken niet na.
Zo zou de woningcorporatie huurders met een Molukse achtergrond voorrang geven in bepaalde straten, maar gebeurt dit in de praktijk niet. Ook worden huizen in die straten verkocht zonder dat de Molukse gemeenschap hiervan op de hoogte is.

Bij een van de leegstaande huizen in de Berberisstraat is een spandoek opgehangen tegen het beleid van de woningcorporatie.
De bewonerscommissie Maluku Bovensmilde, waarin de Molukse gemeenschap is vertegenwoordigd, wil dat de Molukse wijk behouden blijft. De bewoners zien dat er veel verkochte huizen meteen worden onderverhuurd aan seizoenarbeiders. Dat zou in twee gevallen al gebeurd zijn. Daarnaast krijgen Molukse jongeren geen kans om de huizen over te nemen van hun ouders.
Woningstichting Actium was woensdag niet bereikbaar voor commentaar.

Zie ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.