Raad Coevorden niet unaniem achter nieuwe wethouders

De nieuwe Coevorder wethouders
De nieuwe Coevorder wethouders
COEVORDEN - De nieuwe wethouders in de gemeente Coevorden hebben niet de unanieme steun van de raad gekregen. Drie raadsleden stemden dinsdagavond tegen hun benoeming.
De drie nieuwe wethouders Jan Zwiers (BBC 2014), Joop Brink (PvdA) en Jeroen Huizing (CDA) kregen niet alleen stemmen tegen. Er werd door een aantal raadsleden ook blanco gestemd. De tegenstemmen zijn mogelijk afkomstig van het Progressief Akkoord Coevorden, maar fractievoorzitter Kor Roossien wilde zich daar niet over uitlaten. "De stemming is geheim, ik kan het bevestigen noch ontkennen."

De nieuwe coalitie kreeg gelijk al de nodige kritiek. Laurent Zeegers van de VVD verbaasde zich over de draai die de grootste partij BBC volgens hem heeft gemaakt. "In het coalitieakkoord heeft de partij het steeds over samenwerken en verbinden, maar in de campagne zette BBC zich juist overal tegen af."

Ook het PAC is teleurgesteld over de samenwerking van Belangen Buitengebied Coevorden met de PvdA en het CDA.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.