Actium: afspraken met Molukse wijk Bovensmilde wel nagekomen

BOVENSMILDE - Actium houdt zich wel degelijk aan de afspraken met de Molukse wijk in Bovensmilde. Dat laat de woningcorporatie weten in reactie op de onvrede in die wijk.

De Molukse gemeenschap in Bovensmilde is boos op Actium, omdat de woningcorporatie Molukse huurders geen voorrang zou geven en huurwoningen zonder overleg verkoopt. Hier zouden volgens bewonerscommissie Maluku Bovensmilde afspraken over zijn.

Convenant

Actium bevestigt dat er afspraken zijn over de Molukse wijk. Deze zijn vastgelegd in een convenant met Wijkraad Bovensmilde. Met die organisatie voert Actium overleg en heeft het onder meer de verkoop van huurwoningen afgestemd. Het probleem is volgens de woningcorporatie dat er in de Molukse wijk discussie is over wie hen vertegenwoordigt; de wijkraad of de bewonerscommissie. Actium onderzoekt nu hoe het convenant aangepast kan worden om onvrede te voorkomen.


Spandoek

Actium laat verder weten niet blij te zijn met de actie in de wijk. Bij een van de leegstaande huizen in de Berberisstraat is een spandoek opgehangen tegen het beleid van de woningcorporatie. Volgens Actium werkt dit de gehekelde leegstand juist in de hand.

Behoud
Bewonerscommissie Maluku Bovensmilde wil dat de Molukse wijk behouden blijft. De bewoners zien dat er veel verkochte huizen meteen worden onderverhuurd aan seizoenarbeiders. Actium laat weten dat dat niet de bedoeling is en dat ze daar iets aan gaat doen. Ook is de woningcorporatie bereid om te praten over de mogelijkheden voor jonge Molukkers om de huizen van hun ouders over te nemen.


Zie ook:

- Molukkers Bovensmilde boos op woningcorporatie

Meer over dit onderwerp:
Bovensmilde
Deel dit artikel: