Brussel akkoord met staatssteun luchthaven Eelde

Vliegveld Eelde
Vliegveld Eelde
BRUSSEL - De financiële steun van de Nederlandse overheid aan Groningen Airport Eelde stuit niet op bezwaren van Brussel. Vandaag keurde de Europese Commissie de subsidie van in totaal 19,2 miljoen euro van overheden aan het vliegveld goed.
"De door Nederland toegekende staatssteun zal de bereikbaarheid in de regio verbeteren en de opstopping op grotere luchthavens zoals Schiphol helpen verminderen'', aldus Brussel. Bovendien heeft de steun ervoor gezorgd dat Groningen Airport Eelde zijn bedrijfsmodel heeft aangepast en zijn activiteiten heeft gereorganiseerd om op lange termijn winstgevend te worden, zo stelt de commissie. De verstoring van de concurrentie is maar beperkt, aldus Brussel, omdat er in de nabije omgeving (in een straal van 100 kilometer of op een reistijd van minder dan een uur) geen ander vliegveld ligt.

Brussel heeft de uitspraak over staatssteun lange tijd laten liggen om eerst zelf te bepalen wat wel en niet geoorloofde staatssteun is voor regionale vliegvelden. Volgens dit nieuwe beleid is subsidie van de overheid voor de luchthaven van Eelde toegestaan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl