Wakker Emmen stelt Westerink aan als formateur

EMMEN - Wakker Emmen heeft Bert Westerink aangesteld als formateur. Hij moet onderzoeken wat de mogelijkheden voor een nieuw college in Emmen zijn.
De 57-jarige Westerink heeft veel politieke ervaring . Hij was van 1986 tot 1996 wethouder in Groningen. Ook was Westerink lid van het landelijke partijbestuur van het CDA. Sinds 1999 is hij zelfstandig organisatieadviseur. In de periode 2004-2006 en 2008-2010 was hij achtereenvolgens parttime wethouder in Delfzijl en Woerden.

Wakker Emmen wil een college gaan vormen van drie partijen. Naast de partij van René van der Weide zouden een huidige collegepartij (PvdA of CDA) en een winnaar (ChristenUnie of D66) er in moeten plaatsnemen. Ondanks een nadrukkelijk verzoek van de twee laatste partijen krijgt LEF! geen uitnodiging.

Westerink wil morgen al met de eerste gesprekken beginnen. Hij geeft aan als bemiddelaar ervaring te hebben met partijen die lijnrecht tegenover elkaar staan en ziet Emmen daarom als een mooie uitdaging. Westerink had tot deze week nog nooit van Wakker Emmen gehoord en kent de kwesties en politieke verhoudingen in Emmen dus niet. Mede daarom wil hij ook praten met de partijen die niet voor collegedeelname in aanmerking komen

Informateur Rene van der Weide van Wakker Emmen presenteerde vanmiddag zijn eindverslag. Ondanks een vrijwel raadsbreed verzoek ontbreken daarin de speerpunten die Wakker Emmen de komende vier jaar wil realiseren. Een meerderheid van de Emmer politiek wil eerst weten wat de winnaar van de verkiezingen wil bereiken voordat ze inhoudelijk gaan praten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl