Asser kinderen geven kinderlezing op 4 en 5 mei

ASSEN - Voor het eerst in de geschiedenis van de Nationale Viering van de Bevrijding op 5 mei mogen kinderen een voordracht geven. Het gaat om Megan Mingeli en Hammoude Al-Cheikh uit Assen.
Hammoude is leerling van obs Driemaster in Assen. Hij zette zijn visie over het thema vrijheid op papier en mag zijn verhaal op 5 mei in theater De Nieuwe Kolk voordragen. Megan Mingeli van obs De Vuurvogel uit Assen schreef ook een verhaal over vrijheid, zij mag haar kinderlezing voordragen tijdens de herdenkingsbijeenkomst in Kamp Westerbork.
De kinderlezing is bedacht door K&C in Assen. Het idee is dat ook kinderen een stem hebben in de discussies over vrijheid en onvrijheid. Vanochtend brachten de kinderen een bezoek aan commissaris van de Koning Jacques Tichelaar. Hij gaf de jonge schrijvers een paar tips en trucs om de voordracht zo goed mogelijk te laten verlopen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl