PvdA-er Albert Smit formateur in Assen

Wethouder Albert Smit wil eerlijke verdeling
Wethouder Albert Smit wil eerlijke verdeling
ASSEN - PvdA-lijsttrekker en beoogd wethouder Albert Smit gaat in Assen verder als formateur. Hij probeert een college te vormen van PvdA, D66, ChristenUnie en de SP. Dat is gisteravond afgesproken door de vier partijen.
De informateurs Willem Smink (PvdA) en Pieter Smit (D66) blijven op afroep beschikbaar. Zij kwamen dinsdag met het advies om in Assen met de SP als vierde partij verder te praten. Dit tweetal deed de informatieronde namens de drie grootste partijen PvdA, D66 en ChristenUnie.
Formateur Albert Smit moet nu zorgen dat de partijen het inhoudelijk eens worden over een bestuursprogramma. Als dat lukt is dat historisch voor Assen, want niet eerder zat de SP daar in het college. Begin mei moet het nieuwe college klaar zijn. De beoogd wethouders voor Assen zijn voor PvdA en D66 de huidige wethouders Albert Smit en Maurice Hoogeveen. Voor de ChristenUnie is dat Harmke Vlieg, die jarenlang fractievoorzitter was. Voor de SP is fractievoorzitter Jan Broekema de kandidaat-wethouder.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl