Zanger Jannes stuurt WKE-supporters weg

EMMEN - Zanger Jannes, kind van WKE, heeft alle supporters op het sportterrein van WKE gevraagd weg te gaan. Hij wil niet dat de zaak uit de hand loopt en dat de club daardoor in een kwaad daglicht komt te staan.
Verschillende supporters hebben aan zijn oproep gehoor gegeven. Zij hebben zich verzameld in een ruimte in de buurt van het sportpark. Wel kwam een deel van de supporters terug naar het terrein en blokkeerde korte tijd de poort van sportpark Grote Geert om te voorkomen dat verhuiswagens met de inboedel van de voetbalclub konden vertrekken. De blokkade van de toegangspoort werd opgeheven na bemiddeling door oud-WKE-bestuurder Jan Oosting. Verder namen supporters plaats op de tribune, om te voorkomen dat de stoeltjes werden meegenomen door de Belastingdienst.

Intussen zijn twee verhuiswagens met inboedel van het sportterrein verdwenen en staat een derde wagen klaar om volgeladen te worden. Volgens de laatste berichten worden niet de vaste doelen en dug outs op de velden meegenomen, waardoor het lijkt dat WKE morgen gewoon zijn competitiewedstrijd thuis tegen De Treffers kan spelen. De in beslaggenomen spullen van WKE worden op 25 april geveild. Advocaat Rob Geene van WKE noemt de inbeslagname "buiten proportie".

Bekers in veiligheid gebracht

De Belastingdienst laat vanochtend alles uit de kantine en kleedkamers van WKE in twee verhuiswagens afvoeren. Tussen de inventaris zitten niet de grote bekers van de club, zoals de landskampioensschaal die WKE in het seizoen 2008-2009 won. Supporters hebben die bekers al eerder in veiligheid gebracht.

Rond kwart over zeven meldde de Belastingdienst zich op sportpark Grote Geert. Omdat WKE een belastingschuld van ongeveer 570.000 euro, wil de Belastingdienst de inboedel van de club veilen. Volgens advocaat Rob Geene van de club kan hier een bedrag van 10.000 tot 15.000 euro mee worden opgehaald. Om dat af te kopen zamelden leden de afgelopen dagen al 40.000 euro in. De Belastingdienst nam hier geen genoegen mee en besloot toch de inboedel op te halen.

De komende tijd blijven leden en supporters van WKE acties houden om de club voor een faillissement te behoeden. Zij hebben er nog vertrouwen in dat dat voorkomen kan worden.
Mocht WKE wel failliet worden verklaard, dan kan de club een doorstart maken in de vijfde klasse van het amateurvoetbal.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl