Inbeslagname inventaris WKE rustig verlopen

EMMEN - De inbeslagname van de inventaris van voetbalvereniging WKE in Emmen door de Belastingdienst is rustig verlopen.
Zo'n 300 WKE-aanhangers waren vanochtend getuige van de actie van de belastingdienst. Die haalde alle spullen uit de kantine, de businessruimte en de kleedkamers. Ook de stoeltjes van de zittribune zijn verwijderd. Toen supporters merkten dat ook doelen en dugouts zouden worden weggehaald, werd de sfeer op sportpark Grote Geert even grimmig. Uiteindelijk zag de Belastingdienst, na bemiddeling door onder andere zanger Jannes en oud-bestuurslid Jan Oosting, hiervan af. Een groep supporters blokkeerde halverwege de ochtend nog enige tijd de poort, maar ook dit werd beëindigd na onderhandeling.

WKE had een belastingschuld van 400.000 euro, maar dit is opgelopen tot 570.000 euro wegens verschuldigde rente. De club zou gisteren nog geprobeerd hebben een schikking te treffen met de Belastingdienst door ruim 40.000 euro te bieden. Maar de Belastingdienst wilde daar niet op ingaan.

De wedstrijd tussen WKE en De Treffers, die morgenavond op het programma staat, gaat vooralsnog gewoon door.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl