Weghorst vervangt Bergkamp bij FC Emmen

VOETBAL - Roland Bergkamp ontbreekt zaterdagavond in de selectie van FC Emmen voor het thuisduel tegen MVV. De topscorer van de Drentse club kampt met een bovenbeenblessure en wordt vervangen door Wout Weghorst.
"We willen geen risico lopen met Roland. Als we wel met hem beginnen en het gaat mis, dan zijn we hem langer kwijt. Nu hopen we snel weer over hem te kunnen beschikken. Tegen MVV beginnen we met Wout en die is super gebrand om iets te laten zien", aldus trainer Joop Gall.

Shkodran Metaj (geschorst), Frank Olijve, Bart de Groot en Frits Dantuma (allen geblesseerd) ontbreken eveneens bij FC Emmen.

Gall verwacht dat MVV zich tegen Emmen zich zal beperken tot counteren. "Ik denk dat ze heel compact gaat spelen en dat betekent dat wij niet ongeduldig moeten worden. We moeten niet als kippen zonder koppen te werk gaan met de kans dat we in het mes gaan lopen, zoals vorige week in de tweede helft tegen VVV."

Opstelling FC Emmen: vd Vlag; Görtz, Pedro, Siekman, Bakkati; Rozema, Bannink, Resida; Schokker, Weghorst en Martinus.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.