'Assen onveiligste gemeente van Drenthe'

Toch daalde het aantal aangiften in Assen
Toch daalde het aantal aangiften in Assen
ASSEN - Assen is de onveiligste gemeente van Drenthe. Dat blijkt uit de Misdaadmeter 2014 van het Algemeen Dagblad. Assen staat op de 34ste plaats van alle 404 gemeenten in Nederland. Meppel staat op plaats 93. De veiligste Drentse gemeente om te wonen is Borger-Odoorn, die bezet plek 348.
De krant schrijft in het jaarlijkse onderzoek dat Nederland weer veiliger is geworden, maar dat de verschillen tussen gemeenten groot zijn. Grote gemeenten slagen er goed in criminaliteit te bestrijden maar dieven lijken het platteland te hebben ontdekt. Vooral omdat daar de achterdeur vaak niet op slot zit en de schuurdeur openstaat.
Amsterdam is de gevaarlijkste plek om te wonen . Daar steeg het aantal woninginbraken met 10 procent. Ook het aantal overvallen groeide, met 19 procent. De stad kampt bovendien met veel zakkenrollers. Het Friese Littenseradeel is de veiligste gemeente van Nederland.
Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl