Mavo-scholieren aan de slag met bibliotheek in Ghana

ASSEN - Mavo-scholieren van het Maartenscollege in Haren komen in actie voor een bibliotheek in Ghana. Er staat nu alleen een gebouw, maar het ontbreekt verder aan spullen en een wc.
In oktober gaat een groep van 11 leerlingen van mavo 4 met hun aardrijkskunde-docent Tineke van Asselt uit Assen naar Ghana, om daar ook zelf te helpen. Voor die tijd zamelen ze geld en Engelstalige boeken in, om daar de bibliotheek te helpen inrichten. Zo is er geld nodig voor bouwmateriaal voor stellages in de bibliotheek in Jukwa en ook om er een tweede lokaal bij te bouwen.

De Drentse scholieren Maik Smit uit Assen en Mwee van der Meer uit Gieten houden zelf ook acties om geld in te zamelen. Verder is er 3 mei in Groningen op de Grote Markt een inzamelingsactie voor het goede doel en op 20 mei een grote verloting op het Maartenscollege, waarvoor spullen ingebracht kunnen worden.

Voor donaties en informatie over de actie kunnen mensen contact opnemen met Tineke van Asselt via het emailadres: m.van.asselt@maartens.nl.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl