Koninklijke onderscheiding voor brandweermannen Diever

DIEVER - Vijf brandweermannen van het voormalige korps in Diever zijn koninklijk onderscheiden. Op de afscheidsbijeenkomst speldde burgemeester Rikus Jager van de gemeente Westerveld hen de versierselen op die horen bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Alle vijf brandweermannen zijn meer dan 20 jaar in dienst geweest bij de brandweer. Onder hen de laatste postcommandant in Diever Arend Biemolt, die 35 jaar bij de brandweer er op heeft zitten. De overige vier zijn plaatsvervangend postcommdandant Sieme Houwer, Jannes Jonker, Cor Klok en Jan Santing.

De koninklijke onderscheidingen werden volgens commandant Biemolt in grote dank aanvaard, maar had de plechtigheid toch een rafelig randje, omdat de brandweerpost in Diever is per 1 januari opgeheven door de gemeente Westerveld. De brandweer Diever en de inwoners van Diever hebben eind vorig jaar hard gestreden om de kazerne open te houden, maar de gemeenteraad besliste anders.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl