Leon van Schie van E&O naar Bocholt

Leon van Schie
Leon van Schie
HANDBAL - Leon van Schie zet zijn handbalcarriere voort in België. De aanvoerder van E&O, die al vier keer is uitgeroepen tot beste cirkelspeler in de eredivisie, gaat na de zomer spelen voor Achilles Bocholt.
Bocholt promoveerde van 1999 tot 2005 liefst vier keer, waardoor het in de eredivisie kwam. In 2008/2009 beleefde de ploeg, waar de Nederlandse coach Pim Rietbroek actief is, haar hoogtepunt in de vaderlandse competitie door in de reguliere competitie bovenaan te eindigen. Initia Hasselt bleek in de play-offs echter net te sterk voor Bocholt. Een jaar geleden boekte Bocholt haar grootste internationale succes in de 28-jarige clubgeschiedenis door de Benelux-liga te veroveren.

"Ik ben heel blij met deze club, die dit jaar nog meedoet voor de landstitel. In de play-offs staan ze tweede achter Hasselt op dit moment", aldus Van Schie. "Vanavond speelde ik mijn voorlopig laatste wedstrijd voor E&O. Het was een hele emotionele avond. Ik ga de club en de mensen in Emmen zeker missen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl