Cao-akkoord bij FloraHolland

De bleoemenveiling in Eelde
De bleoemenveiling in Eelde
EELDE - FloraHolland en de vakbonden hebben een akkoord bereikt over een nieuwe cao. Dat maakte de bloemen- en plantenveiling, met onder meer een vestiging in Eelde, vanmorgen bekend.
De 3.800 werknemers krijgen met terugwerkende kracht per 1 januari 2014 een loonsverhoging van 1,75 procent. Per 1 januari 2015 komt daar nog eens 1,75 procent bij.

De onderhandelingen over een nieuwe arbeidsovereenkomst werden in een eerder stadium doorkruist door een conflict tussen vakbonden en de directie over het sociaal plan. FloraHolland schrapt tweehonderd voltijdbanen, omdat er minder werk is. Het conflict leidde begin februari tot stakingen. Daaraan kwam in dezelfde maand een einde toen de partijen alsnog tot overeenstemming kwamen over een hogere ontslagvergoeding. De ontslagen vallen overigens niet in Eelde.

FloraHolland, een coöperatieve onderneming, draaide vorig jaar een omzet van 4,35 miljard euro. Door reorganisatiekosten en een afschrijving op grondposities werd dertig miljoen euro verlies geleden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl