Drentse Voetafdruk als les voor verkeerde levensstijl

ASSEN - Vanaf dit weekend kan elke Drent zijn eigen ecologische voetafdruk meten, met het project de Drentse Voetafdruk. Hiermee krijgen inwoners inzicht in hun levensstijl en het effect daarvan op aarde.

Het project de Drentse Voetafdruk is van de Natuur- en Milieufederatie Drenthe en is bedoeld om mensen te laten zien hoeveel grond er jaarlijks nodig is voor hun consumptiepatroon. Daarbij gaat het om voedsel, energie en afvalverwerking.


Per inwoner is er 1,8 hectare beschikbaar, wat gelijk is aan vier voetbalvelden, maar het landelijk gemiddelde van verbruik ligt op 6,4 hectare en daarmee zit Nederland internationaal gezien hoog. De Natuur- en Milieufederatie Drenthe wil met haar project proberen de ecologische voetafdruk van de Drenten te verkleinen. Daarvoor geeft ze in de campagne rond de Drentse Voetafdruk allerlei tips.


De scan voor de Drentse Voetafdruk is de komende tijd in te vullen. Dat is al door 370 Drenten gebeurd. Zij scoren een gemiddeld verbruik van 5,8 hectare, wat dus beter is dan het landelijk gemiddelde. Projectleider Judith Boekel van de Drentse Natuur- en Milieufederatie hoopt dat eind dit jaar zeker 1000 Drenten de test hebben gedaan, maar de eerste respons is volgens haar veelbelovend.

Meer over dit onderwerp:
Assen
Deel dit artikel: