Midden-Drenthe wil regels rond evenementen aanscherpen

Het CDA Midden-Drenthe ziet hoogbouw in Westerbork niet zitten
Het CDA Midden-Drenthe ziet hoogbouw in Westerbork niet zitten
WESTERBORK - De gemeente Midden-Drenthe wil de regels rond het houden van evenementen in onder meer Westerbork aanscherpen. Dat bleek gisteren tijdens een zitting van de Raad van State.
Midden-Drenthe wil het aantal kleinere evenementen officieel aan banden leggen en verplichte rustperioden tussen verschillende evenementen afspreken. Voor grotere evenementen gelden die regels in de gemeente al. Het voorstel van Midden-Drenthe komt na herhaaldelijke protesten van omwonenden in Westerbork.

In de plannen die de gemeente wil opstellen moeten er minimaal twee evenementloze weekenden zitten tussen bijvoorbeeld een popconcert of folkloristische markt met dans en muziek. Het huidige bestemmingsplan maakt het in theorie mogelijk om elk weekend een luidruchtig en overlast gevend evenement op een andere locatie binnen de gemeente te organiseren. Volgens de gemeente moet door het voorstel duidelijker worden dat er maximaal 19 in plaats van 25 grote evenementen mogelijk zijn. Ook het aantal kleine evenementen zoals een kinder- of boekenmarkt is nu aan een maximum van 20 per jaar gebonden.

De Raad van State bekijkt het nieuwe plan van de gemeente en legt het naast de informatie van de bezwaarmakers. De uitspraak is tussen de zes en twaalf weken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl