Record aantal bloemrijke akkers in Drenthe dit jaar

ASSEN - Ruim 350 voetbalvelden worden dit jaar ingezaaid met een bloemenmengsel. Het is een project van de Agrarische Natuur Vereniging Drenthe, de ANV. Binnenkort beginnen de leden van de ANV met het bewerken van de grond voor de bloemen.
Het project met de naam Bloemrijke Akkers bestaat al jaren, maar volgens Bert Wiekema van de ANV zijn er nog nooit zoveel aanvragen geweest voor het inzaaien van grond als dit jaar. Het gaat niet alleen maar om akkerranden, maar ook om braakliggende bedrijventerreinen en particuliere grond.

Elf gemeenten in Drenthe doen mee aan het project en betalen een deel van de kosten. De akkers worden ingezaaid om de omgeving wat meer kleur te geven. Bovendien is het goed voor insecten en bijen. Dit jaar wordt ook onderzoek gedaan naar het effect van de bloemen op de aanwezigheid van bijen en insecten. Het inzaaien begint na 1 mei.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.