Ook Emmermeer kritisch over plan N34

EMMEN - In de wijk Emmermeer zijn zeshonderd handtekeningen verzameld tegen de plannen van de provincie met de N34.
De provincie wil de aansluiting Emmen-Noord schrappen, maar dat valt in de noordelijke wijk van Emmen niet in goede aarde. Buurtbewoner Titia van den Berg vindt dat het plan van tafel moet. Ze nam het initiatief om de handtekeningen in te zamelen. De aansluiting is volgens Van den Berg erg belangrijk voor Emmermeer. Ze gelooft niet dat de route via de Frieslandroute een goed alternatief is.

Ook de winkeliersvereniging Emmermeer is tegen de sluiting van Emmen-Noord. Voorzitter Janny Haak vindt dat die absoluut open moet blijven. Ondernemers zijn bang dat ze omzet uit dorpen als Klijndijk en Valthe gaan mislopen.

De handtekeningen uit Emmermeer worden binnenkort aan gedeputeerde Henk Brink overhandigd. Brink heeft deskundigen nogmaals naar de omstreden plannen laten kijken. Die 'second opinion' is inmiddels klaar, maar de gedeputeerde wil er nog niets over zeggen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl