Iams Coevorden schroeft productie terug

Iams in Coevorden
Iams in Coevorden
COEVORDEN - Diervoederfabrikant Iams Petfood in Coevorden schroeft de productie van diervoeders terug. Het bedrijf heeft te maken met een lagere afzet. Bovendien staat de Europese tak van het concern, waaronder de vestiging in Coevorden, te koop.
Tot voor kort behoorde Iams tot multinational Procter & Gamble. Vorige week is de diervoedertak verkocht aan levensmiddelenfabrikant Mars. De Europese vestigingen vallen buiten deze deal. Voor Coevorden en de andere fabrieken wordt een koper gezocht. De huidige eigenaar van Iams in Coevorden wil nu dat er efficiënter wordt gewerkt, waardoor de winstgevendheid hoger wordt. Dat is nodig om de fabriek te kunnen verkopen.
In Coevorden wordt honden- en kattenvoer gemaakt van het merk Iams, Natura en Eukanuba. Wat voor consequentie dit alles heeft voor het personeel is onduidelijk. Iams in Coevorden was woensdagmorgen niet bereikbaar voor commentaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl