Schrijfster Kroonenberg beledigt Assenaren

ASSEN - "In Assen wonen simpele mensen met klassieke Drentse koppen, met uitdrukkingsloze ogen". Dat onder meer zegt schrijfster Yvonne Kroonenberg in een interview in de nieuwste editie van het blad HP/ De Tijd.
Kroonenberg was op 14 maart te gast in theater De Nieuwe Kolk in Assen voor het boekengala. Ze overnachtte daarna in hotel De Jonge en bezocht de volgende dag de winkel Action aan de Noordersingel in de Drentse hoofdstad. In het interview in HP/De Tijd zegt ze: "Ik liep daar rond en probeerde die mensen te begrijpen, op dezelfde manier als dat ik me probeer te verdiepen in het geestelijk leven van dieren".

In een eerste reactie laat Kroonenberg weten dat de tekst uit z'n verband is gerukt.

Op de website van HP/De Tijd wordt inmiddels massaal gereageerd op het verhaal van Kroonenberg.

Haha, lees net dat ik primitief en simpel ben http://t.co/QGg0puZD2l #Assen #Kroonenberg #tijdvooreengoedgesprek :)
— Renate Groenewold (@rgroenewold)

Concluderen dat de bezoekers van de Action model staan voor de inwoners van #Assen is wel erg kort door de bocht. #kroonenberg
— Jaap Holman (@jaapjongfrits)

Respect voor @MarkDijkhuis die de rust bewaarde... " aordig doen tegen mensen die niet aordig doen " #kroonenberg
— Bianca Habing (@BiancaHabing)

De eerste boekverbrandingen al gemeld vanuit Assen? Wat een triest mens #kroonenberg Zegt meer over haar dan over DR http://t.co/vYkFNVtc80
— Anne (@goorkate)

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.