'Mensen moeten hun eigen ziekenhuis kunnen blijven kiezen'

HOOGEVEEN - Mensen moeten hun eigen ziekenhuis kunnen blijven kiezen! Met dat statement is actievoerder Frits Kappers uit Hoogeveen een online petitie begonnen.
Kappers voerde eerder actie voor het behoud van ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen. In het zorgakkoord dat landelijk is gesloten staat dat zorgverzekeraars ziekenhuizen mogen selecteren op kwaliteit en prijs. Kappers vindt dat een slechte zaak. Hij heeft al geluiden gehoord dat mensen bang zijn dat ze bijvoorbeeld als inwoner van Hoogeveen naar een ziekenhuis in Emmen of Stadskanaal moeten.

"Als wij maar zwijgzaam afwachten dan krijgen we precies waar we bang voor zijn. Marktwerking zou de kosten van de zorg moeten laten dalen, de kwaliteit moeten verbeteren en de patiënt moest wat te kiezen hebben. De werkelijkheid is dat we steeds meer betalen voor steeds minder zorg en dat we straks helemaal niks meer te kiezen hebben", aldus Kappers.

De online petitie is te vinden op http://vrijeziekenhuiskeuze.petities.nl

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl