Bevolking Westerveld moet zelf glasvezel aanleggen

DIEVER - De inwoners van de gemeente Westerveld moeten niet langer wachten op providers die glasvezel aan willen leggen, maar zelf de schop ter hand nemen en beginnen. Die oproep deed burgemeester Rikus Jager van Westerveld tijdens een informatiebijeenkomst over glasvezel.
Westerveld is één van de plattelandsgemeenten in Drenthe die niet hoeft te rekenen op razendsnel internet via glasvezel. De investering is volgens bedrijven als Reggefiber en Ziggo te hoog. Alleen dorpen als Dwingeloo, Havelte en Diever komen in aanmerking voor aansluiting. Dit tot grote ergernis van de inwoners van het platteland en burgemeester Jager. Ondernemers die afhankelijk zijn van de internetverbindingen laten al weten noodgedwongen uit de gemeente te moeten vertrekken als er niks gebeurt.

Volgens burgemeester Jager is het tijd voor de oprichting van een eigen coöperatie die een netwerk bouwt en zorgt voor snel glasvezel internet. Daarmee wordt ook voorkomen dat investeerders alleen maar de krenten uit de pap willen halen voor eigen gewin zegt Jager. Inmiddels hebben zich verschillende inwoners gemeld om de coöperatie op te richten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl