Onderduikershol Valtherbos wint Aanmoedigingsprijs Oorlogsmonumenten

ASSEN - Het onderduikershol in het Valtherbos is de winnaar van de Aanmoedigingsprijs Oorlogsmonumenten 2014. Dat werd bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in Assen.
Het onderduikershol was samen met nog twee andere oorlogsmonumenten genomineerd voor de landelijke prijs. Bij het onderduikershol in het Valtherbos worden vaak activiteiten georganiseerd, zoals rondleidingen en herdenkingen. Het monument wordt onderhouden door Dorpsbelangen en het 4 Mei comité Valthe-Klijndijk. Zij krijgen een geldbedrag van duizend euro en een plaquette.

Luisteren naar vrijheid

Voorafgaand aan de bekendmaking van de winnaar van de aanmoedigingsprijs werd het kunstwerk Luisteren naar vrijheid van Maria Koijck onthuld. Commissaris van de Koning Jacques Tichelaar, vice-voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei Jacques Wallage en de Asser burgemeester Carry Abbenhues hingen hun persoonlijke vrijheidsboodschap in het kunstwerk. Via de bibliotheek en Drentse scholen kan iedereen zijn persoonlijke boodschap op een kaart schrijven en opsturen. De kaarten worden tot molentjes gevouwen en krijgen een plaats in het kunstwerk of in De Nieuwe Kolk.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl