Soldaten serveren vrijheidsmaaltijd in Assen vanuit mobiele veldkeuken

ASSEN - Het bevrijdingsfeest in Assen krijgt een smakelijk tintje met speciale vrijheidsmaaltijden vanuit een mobiele veldkeuken van Defensie. Dit gebeurt op initiatief van de Stichting Prinsessendag.
De stichting plaatst ter afsluiting van de Maand van de Vrijheid op 5 mei in de Marktstraat één lange eettafel en daar wordt een driegangenmenu uitgeserveerd door soldaten vanuit een mobiele satellietkeuken van Defensie. Er is plaats voor 150 gasten.

Bij de vrijheidsmaaltijd, die om half zes 's avonds begint, schuiven ook veteranen aan, die met de gasten praten over vrijheid en hun ervaringen op missies. Defensie wilde graag meewerken aan de vrijheidsmaaltijden, omdat de landmacht 200 jaar bestaat en ze op deze manier een kijkje in de keuken kan geven.

Belangstellenden die op 5 mei willen aanschuiven voor een vrijheidsmaaltijd moeten zich van tevoren aanmelden via de website van de Stichting Prinsessendag. Behalve de vrijheidsmaaltijden in de Marktstraat, is er ook nog een aantal restaurants dat meedoet aan dit initiatief. Dat zijn ondermeer Liff, Xapoe, hotel Van der Valk en het Drents Museum. Ook zij komen die dag met vrijheidsmaaltijden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl