Hoge Raad verbiedt pedofielenvereniging Martijn

Justitie
Justitie
HOOGEVEEN - Pedofielenvereniging Martijn is per direct verboden en moet worden ontbonden. Dat heeft de Hoge Raad vanochtend bekend gemaakt. Het belang van het kind weegt in deze beslissing zwaarder dan de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van vereniging.
Advocaat-generaal Vino Timmerman adviseerde de Hoge Raad om Martijn te verbieden. Een advocaat-generaal is de belangrijkste adviseur van het hoogste rechtscollege in Nederland. Zijn advies werd door de rechter overgenomen. Volgens Timmerman staat vast dat de omstreden vereniging op haar website en door publieke uitingen van bestuurders het idee uitdraagt dat seksueel contact van volwassenen met jonge kinderen normaal is en dat Martijn dat contact verheerlijkt.

In 2012 werd de vereniging door de rechter in Assen verboden. In het hoger beroep in het gerechtshof in Leeuwarden bepaalde de rechter dat de vereniging niet verboden kan worden. De werkzaamheden van de vereniging zouden wel in strijd zijn met de openbare orde, maar er zou geen sprake zijn van dreigende maatschappelijke ontwrichting.

Pedofielenvereniging Martijn werd in 1982 in Hoogeveen opgericht.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl