FC Emmen strijdend ten onder tegen beter Willem II

VOETBAL - FC Emmen is er niet in geslaagd om Willem II voor de tweede keer dit seizoen pootje te lichten. Na de 1-0 zege in Emmen wonnen de Tricolores in Tilburg met 3-2, waardoor de Brabanders de koppositie in de Jupiler League behouden. Met nog twee duels voor de boeg is de voorsprong van Willem II op achtervolger FC Dordrecht twee punten. FC Emmen behoudt ondanks de nederlaag nog steeds een minieme kans op deelname aan de play-offs. "Maar we zijn wel heel erg afhankelijk nu. Alleen een wonder kan ons nog een ticket bezorgen", aldus verdediger Tim Siekman.

eerste helft

Siekman schoot FC Emmen in de 10e minuut verrassend naar 0-1. De centrale verdediger kreeg de bal op een presenteerblaadje omdat Willem II een vrije bal van FC Emmen door het midden uitverdedigde. De thuisploeg, gesteund door bijna 11000 toeschouwers raakte echter niet van slag. Via Jonas Heymans (een gelukkige kopbal) en Ruud Boymans (via het been van Siekman) kwam Willem II in de 26e en 28e minuut op 1-1 en 2-1. Uit het niets kwam FC Emmen drie minuten later op gelijke hoogte. Kevin Görtz scoorde via de binnenkant van de paal. Die 2-2 kreeg de aanhang van Willem II stil, ook omdat het publiek op de hoogte werd gebracht van de tussenstand van concurrent FC Dordrecht, dat in die fase een 2-1 achterstand omboog in een 2-3 voorsprong. Willem II werd slordiger en Emmen kreeg steeds meer kansen in de omschakeling en met name Quenten Martinus bleek moeilijk af te stoppen. Grote kansen kreeg FC Emmen echter niet.

tweede helft

Robbie Haemhouts, ex FC Emmen, zorgde in de 52e minuut voor de 3-2. Een afstandschot werd door Peter van der Vlag niet goed verwerkt, waarna de middenvelder diagonaal raak schoot. Het bleek de genadeklap voor FC Emmen, dat na rust nauwelijks in het stuk voor kwam. In de laatste tien minuten, toen Gall één op één ging spelen, kwam Emmen wat vaker in de 16 van de thuisploeg. Een echte scoringskans bleef echter uit.

reactie Gall

"We hebben verloren van een kwalitatief goede ploeg. We kozen vandaag voor een compacte speelwijze. Dat pakte aanvankelijk niet eens zo slecht uit, maar de 3e treffer bleek funest. De play-offs zijn vrijwel zeker verkeken. Het is een schrale troost dat we in ieder geval tot de voorlaatste wedstrijd nog ergens voor spelen. Dat is bij FC Emmen jarenlang niet het geval geweest. Maar ik wil zo graag die stap maken met deze club. Ik wil die play-offs een keer halen", aldus Joop Gall.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl