Drukte in Drentse supermarkten

BORGER - De zaterdag voor Pasen legt de supermarkt geen windeieren. Volgens woordvoerders van de ketens Albert Heijn en Jumbo is het in de winkels drukker dan de zaterdag voor Pasen vorig jaar.
Ook in de meeste Drentse supermarkten was het een stuk drukker dan op andere zaterdagen. Bij de Albert Heijn in Borger was het bijvoorbeeld bijzonder lastig om een parkeerplek te bemachtigen. Op het parkeerterrein ontstonden zelfs files. Bij de Attent in Gasselte was het daarentegen zaterdagochtend een oase van rust.

Vorig jaar werd er in het hele land op Paaszaterdag 2,9 miljoen keer afgerekend bij de kassa's, dit jaar gaat het aantal transacties waarschijnlijk over de 3 miljoen heen. Detailhandel Nederland voorspelde eerder deze week al de beste Pasen ooit voor winkeliers, dankzij het toegenomen consumentenvertrouwen en mooi weer. Niet alleen supermarkten, slagers, bakkers en slijters, maar ook meubelboulevards, bouwmarkten en tuincentra zullen goede zaken doen, verwacht de winkeliersorganisatie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl