Asser Boys bezorgt FC Assen opnieuw koude douche

PROVINCIE - VOETBAL FC Assen moet nog minimaal twee weken wachten op het kampioenschap. Asser Boys was, net als eerder dit seizoen te sterk voor de geel-zwarten. Bij Asser Boys werd het 3-2, vanmiddag eindigde het duel in 0-2. De naaste concurrent van FC Assen, Roden, maakte geen fout bij Ruinen en won met 0-2. Met nog twee wedstrijden te spelen is de voorsprong van FC Assen op Roden nog drie punten.
De Asser derby werd nimmer spectaculair. Asser Boys had een veldoverzicht, maar veel meer dan een handvol afstandschoten kwam de ploeg niet. In blessuretijd van de eerste helft was de eerste echte kans direct raak. Robert Termohlen gaf de bal het laatste zetje na een goede aanval over de linkerflank.

Op dat moment had FC Assen al noodgedwongen moeten wisselen. Joe Ossaso moest, na een ongelukkige botsing, met een schouder uit de kom het veld verlaten. De pijn was echter zo groot bij de linkerspits dat na een 35 minuten het spel moest worden stilgelegd omdat een ambulance noodzakelijk was om Ossaso vanuit de dugout naar het ziekenhuis te vervoeren.

In de tweede helft gaf FC Assen de Boys meer partij, maar echt gevaarlijk werd de ploeg van trainer Jan Timmer zelden. Acht minuten voor het einde van de wedstrijd werd FC Assen doelman Morton Otto met rood van het veld gestuurd, omdat hij een doorgebroken speler in het strafschopgebied onderuit haalde. De toegekende strafschop werd door Termohlen benut.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl