Winnend FC Emmen loopt play-offs mis

VOETBAL - FC Emmen heeft een overwinning geboekt op Sparta. In Rotterdam werd het 1-2 voor de ploeg van Joop Gall. Omdat Fortuna Sittard en FC Volendam beiden tot winst kwamen is FC Emmen met nog één speelronde te gaan definitief uitgeschakeld voor de play-offs. Willem ll won met 4-0 van Telstar en kroont zich dankzij het gelijkspel van FC Dordrecht bij FC Den Bosch (1-1) tot kampioen van de Jupiler League.
FC Emmen had een uur lang geen kind aan Sparta, dat al sinds 22 november wacht op een thuiszege. Roland Bergkamp, voor rust en Shkodran Metaj (strafschop, in de 49e minuut) waren verantwoordelijk voor de 0-2 voorsprong, waarna Donovan Beekman tien minuten voor tijd namens Sparta de 1-2 aantekende. Op dat moment had Emmen eigenlijk al op een hele grote voorsprong moeten staan, maar Quenten Martinus, Oebele Schokker en Alexander Bannink hadden het vizier niet op scherp.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl